ELAZIĞ / MERKEZ - Yıldızbağları Ortaokulu

ANNE BABAYA MEKTUP

SEVGILI ANNE BABALAR,

YAPILAN BIRÇOK BILIMSEL ARASTIRMA EGITIMDE AILE KATILIMININ ÖNEMINI DESTEKLEYEN KANITLAR ELDE ETMISLERDIR.

BILIM INSANLARI EGITIMDE AILE KATILIMININ ÇOCUGUN OKUL BASARISINI ETKILEYEN ÇOK ÖNEMLI BIR FAKTÖR OLDUGU KONUSUNDA GÖRÜS BIRLIGI IÇINDEDIRLER

.

• Çocugunuz, güçlü yanlarini ve olumlu özelliklerini farkedip, ona bundan gurur duydugunuzu hissettirin.
  • Çocugunuzun güçlü yanlarini, yeteneklerini ve ilgilerini ögretmeniyle paylasin.
  • Çocugunuzdan ne beklediginizi ve gelecegi hakkindaki düsüncelerinizi onunla konusun.
  • Aileler ve ögretmenler için düzenlenen bilgi edinebileceginiz konferanslara katilmak için çabalayin.
  • Okulun kural ve beklentilerini evde pekistirin. Ancak çocuktan gelen tepkilere duyarli olun.
  • Zaman zaman bu beklenti ve kurallarin ona agir gelebilecegini unutmayiniz.
  • Çocugunuzla ilgili sorulariniz ya da paylasmak istediginiz bilgiler hakkinda ögretmen ve yöneticilerle görüsün.
  • Sinif ve / veya okul gazetesini okuyun. Gazetenin olusturulma sürecine katkida bulunmaya çalisin.
  • Aile kültürünüzü, degerlerinizi ve anne-babalik deneyimlerinizi çocugunuzun okuluyla paylasin.
  • Çocugunuzun arkadaslariyla ve onlarin aileleriyle tanisin.
  • Çocugunuzun saglik kayitlarinin, resimlerinin, okul etkinliklerinin, vb. oldugu bir dosya olusturun.
  • Çocugunuzla okul günü, ev ödevleri, arkadas iliskileri hakkinda konusun.
  • Çocugunuzun okulda farkli alanlardaki güçlü ve zayif yönlerini ögrenin. Gerekli destegin saglanmasi için rehber ögretmen/okul psikologu iletisim kurun.
  • Kendi ilgilerinizi, hobilerinizi ve yeteneklerinizi çocugunuzla paylasin.
  • Çocugunuz izledigi filmleri onunla birlikte izlemeye çalisin. Filmde gördükleri hakkinda onun düsünce ve duygularini dinleyin. Anlamadigi ya da tanimadigi seyler hakkinda onu bilgilendirin. (Unutmayin! bu yöntem çocugu televizyonun istenmeyen etkilerinden korumak için etkili bir yoldur).
  • Kütüphane, hayvanat bahçesi müze ya da parklara gidin, bunlar eglenceli ögretici deneyimlerdir.
  • Çocugunuzun ögretmeniyle konusarak, çocugunuzla yapabileceginiz aktiviteleri ögrenmeye çalisin, bu konuda yardim isteyin.
  • Okul yararina kermes, sergi vb. organizasyonlarin düzenlenmesine yardimci olun ve böyle etkinliklere katilmaya çalisin.

Kaynak: 100 Ways for parents to be involved in their child's education. National PTA   www.pta.org

Yayın: 10.01.2014 - Güncelleme: 22.12.2023 09:47 - Görüntülenme: 1292